Quantcast
Channel: סקירת משחק
Viewing all articles
Browse latest Browse all 71

המשחק החדש של פוקימון הוא צעד אחד קדימה, ושניים אחורה

$
0
0

מקור: נינטנדו

לפני קצת פחות משנה, אחרי 25 שנה של משחקי פוקימון די זהים, קיבלו לראשונה משחק עולם פתוח בצורת Pokemon Legends: Arceus. המשחק הביא יכולות חדשות שלא הכרנו לפני והפך על הראש לא מעט ממה שאנחנו מכירים, לצד יכולות חדשות ומעניינות. וגם אם הוא כלל כמה חסרונות, עדיין היה מדובר בניסיון ראשון מצוין מטעם מפתחת המשחקים GameFreak שעד כה לא הרחיקה לכת מהנוסחה המאוד מוכרת של המשחקים הסופר מצליחים. כעת הגיעו Pokemon Violet ו-Pokemon Scarlet – צמד משחקי עולם פתוח חדשים שעל הנייר אמורים לקחת את כל מה שטוב במשחק המקורי ולשדרג את זה. האם הם באמת הצליחו?

כבר היינו בסיפור הזה קודם

המשחקים החדשים לוקחים אותנו לאזור חדש לגמרי בשם Paldea, שבו תהיה תלמידים בבית הספר לפוקימונים בעיר הגדולה מסה-גוזה – שנמצאת במרכז האזור. כמו בכל משחק פוקימון עד כה, אתם תעברו את ה-Tutorial הקלאסי, תבחרו פוקימון Starter מבין שלושה הפעם מהדור התשיעי והחדש בסדרה ותכירו את נמונה – המתחרה שלכם. אופי המשחק אמנם חדש, אבל זה אחד החלקים הכי לא ברורים לי – למה עד היום אין שום דרך לבחור לדלג על המדריך הזה לחנונים בינינו שכילו הרבה יותר מדי שעות על משחקי פוקימון לאורך חייהם? זה תמיד איטי, זה תמיד מתיש וגם כשזה נראה שזה עומד להיגמר – זה לא נגמר.

צילום מסך

הפעם עולם פתוח באמת לא מוגבל

משם המשחק תופס יותר קצב ואתם יוצאים להרפתקה שלכם, באזורים הפתוחים של פלדאה – ויש הרבה הרפתקאות. בניגוד למשחקי העבר (שהם לא Arceus), פוקימון ויולט (נדבוק בוויולט לאורך הסקירה כי זו הגירסה שבה שיחקנו) פורש לפניכם שלושה קווי עלילה שונים שבהם תוכלו לדבוק, ואתם לא מוגבלים לאחד בלבד. דרך הניצחון – או במילים אחרות, "לנצח שמונה מכונים כדי להגיע לליגה ואז לנצח גם אותה"; מבצע Starfall Street שבמסגרתו תרדפו את הגירסה הנוכחית של צוות רוקט ותפעלו להפיל את כל מנהיגיה; ומרדף אחרי פוקימוני ענק מסוג טיטאנים שבמסגרתו גם תחשפו עשבים ייחודיים שישפרו את החיים שלכם (בלי ספוילרים).

אחד החלקים הכי טובים ומעניינים במשחק הוא שאינכם מוגבלים, אין יותר "מכון A הוא המכון הראשון" ולאחריו מכונים B עד H (תודו שבדקתם בראש שזה באמת נכון) הם המכונים שנותרו לכם עד שתגיעו לליגה, אלא כל העולם פתוח בפניכם ואתם יכולים להגיע גם לאזורים שנחשבים "גדולים עליכם" מבחינת רמת הפוקימונים או המכונים שבהם גם רגע אחרי שיצאתם להרפתקה הראשונית. מדובר באחלה דרך להתנסות ואולי לרדוף אחרי פוקימונים שיותר מעניינים אתכם כדי לצרף לשישייה שלכם, ונותן הרבה יותר פתח לתנועה חופשית. אתם יודעים, עולם פתוח – לא כמו בארקיוס.

המשחק מגיע עם מכניקה חדשה, Auto Battle, שתיתן לכם לשלוח את הפוקימון הראשון בשישייה שלכם לשטח הפתוח ולתת לו להילחם בפוקימונים מבלי שתבחרו באיזו מתקפה הוא משתמש או שתיתנו לו Potion כדי לשפר את מד הבריאות שלו. התוצאה היא, על הנייר, דרך קלה להעלות את הפוקימונים שלכם ברמות מבלי שתצטרכו לעצור פוקימון-פוקימון כדי להילחם. בפועל מקבלים הרבה פחות EXP פר פוקימון ותצטרכו לעשות את זה עדיין לא מעט. תוספת נחמדה, אבל יש לה מחיר.

צילום מסך

כל זה נהדר, אבל…

המשחק החדש נותן לכם, כאמור, כמות אדירה של אפשרויות להרפתקאות ואתם על הנייר אמורים לעוף על אי אלו האפשרויות שיש לכם לחקור את העולם החדש ועל הדרך לצבור הישגים – אבל יש כמה דברים שהייתי ממש רוצה שהמשחק הזה יביא איתו מ-Arceus והוא לא עשה את זה. תחילה, שיטת תפיסת הפוקימונים קצת מזכירה את זו של ארקיאוס, כשהפוקימונים פשוט מטיילים סביבכם ואתם יכולים לבחור עם מי להתנגח כדי לתפוס. אבל בניגוד למשחק הקודם, אתם כבר לא יכולים להתגנב אחרי פוקימונים ולנסות לתפוס אותם כשהם כלל לא מודעים שאתם בסביבה. אתם כן יכולים להתכופף ולהתקרב אליהם כמו בארקיאוס, אבל זה רק יסייע לכם בפתיחת הקרב מולם – מה שמוריד מאוד מהחוויה של "לתפוס את כולם" שזכתה לשדרוג משמעותי במשחק שעבר.

בנוסף, שיטת התנועה במשחק לוקה בחסר לטעמי. ב-Arceus צברתם לאורך הדרך פוקימונים שלהם סייעתם ואלו הפכו למעין כלים שמסייעים לכם לנוע מהר יותר ביבשה, במים ובאוויר. כאן כל הפוקימונים הללו מחוברים לאחד, שמקבל יכולות לאורך זמן, והוא גם הפוקימון האגדי של המשחק. בפועל ההתניידות בעזרת הפוקימון האגדי, במקרה שלנו זה Miraidon, הייתה לא מאוד מוצלחת ורחוקה משמעותית מזו שהתקבלה בשימוש בפוקימון השונים בארקיאוס.

צילום מסך

ייתכן שהבעיה הזו היא גם תולדה של מה שהיא כנראה הבעיה הגדולה ביותר של ויולט וסקארלט, והיא העובדה שהמשחקים האלה פשוט כבדים מדי לסוויץ' והוא לא סוחב. לאורך כל המשחק נתקלנו בגרפיקה לא מוצלחת, רינדור של אלמנטים תוך כדי תנועה ולפעמים האטה משמעותית בתנועת המשחק רק כי המכשיר לא מצליח להתמודד עם העומס. הרשת מלאה בגליצ'ים מצחיקים ומדכאים של המשחק, כמו נפילה לתוך הרצפה שנראית כמו משהו מסרטון פספוסים שצוות הגרפיקה היה צריך לארגן לעצמו בסוף הפרויקט, אנשים שמספרים שהצליחו פשוט לעקוף את העלילה של המשחק כי "חלפו" בטעות על פני העיר הראשית והמשחק פשוט לא שם לב ועוד ועוד. כבר נשלחו שני עדכונים למשחק, אך אלו לא שיפרו ממש את הבעיות הגרפיות שלו.

ליפול דרך הרצפה, אילוסטרציה:

יש מה לעשות אבל הדרך מתסכלת

אם אתם חובבי הסדרה, אתם ללא ספק תרצו לשחק בוויולט או סקארלט. מדובר בשדרוג נוסף על חוויית המשחק המאוד המוכרת של פוקימון לאורך השנים, עם כמה אלמנטים חיוביים מניסוי הכלים של החברה בתחום מוקדם יותר השנה. עם זאת, לא הייתי ממליץ למי שמעולם לא שיחקו או שלפחות הכירו גרסאות עבר של המשחק, להתחיל דווקא עם זה. העושר בעלילה וכפועל יוצא מהעולם הפתוח הוא נהדר, אבל הבאגים – נכון לעכשיו – שככל הנראה באים לידי ביטוי בעוד כמה משחקים שיצא לסוויץ' לאחרונה – והחומרה בת ה-5+ שנים שלו מתחילה לאותת שדרושה גרסה חדשה ומשופרת לסוויץ' – ולא רק בגרסת המסך. אם הגעתם לסקירה הזו כשמצב הבעיות הגרפיות השתפר, הייתי שוקל גם להתחיל במשחק הזה – אם כי תמיד תהיה לי פינה חמה בלב ל-Arceus על פניו.

The post המשחק החדש של פוקימון הוא צעד אחד קדימה, ושניים אחורה appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 71